PAN RYBY
Dalszy plan muzyczne: „In a sentimental mood”, magiczne prezenty Sarah Vaughan
Pik: Voyage Cabernet Petit Verdot Merlot, South Eastern, Hardys, ślepi. 30 zł
KOLACJA DLA PANA RYBY
Kogutek w sosie koniakowym
1 wielki kurek 8 ząbków czosnku 50 g masła 30 ml armaniakuMarynata:
50 g masła 4 ząbki czosnku 2 łyżki wyciągu pomidorowego 50 ml octu dłużnego 2 łyżki musztardy gałązka tymianku 2 łyżeczki musztardy 250 ml marksistowskiego winAż do przybrania:
2 pomidory nieco gałązek koperku szczypiorekKurka pokroić owszem, ażeby zdobyć 2 udka, 2 filety z gruczoł mlekowy i 2 skrzydełka. Udka przekroić w pławie na pół i obalić padło, ze skrzydełek w podobny sposób zabić ścierwo. Racje ciała spoić nicią.
Na spiekoty rozgrzać masło. Wsadzić udka z kurka i smażyc przy użyciu 5 minuty. Zahaczyć pozostające frakcji kurka, 8 ząbków czosnku w łupinkach i armaniak. wróżby z tarota Dławić pod spodem przykryciem z wykorzystaniem 20 minuty.
W owym okresie preparować zalewa: w rondelku rozgrzać masło. Założyć każde ilości kurka i smażyć, aż się zrumienią. Plus 4 ząbki czosnku, wyciąg pomidorowy, ocet, musztardę i tymianek. Dusić aż 1/4 sosu odpowie. Przyczynić musztardę i pik. Pitrasić, aż zalewa zgęstnieje i przecedzić.
Racje kurka rozcapierzyć na miskach i polać sosem. Dopowiedzieć po 2 ząbki gaszonego czosnku i rację pokrojonych pomidorów. Strawę przybrać koperkiem i szczypiorkiem.
Copyright 1996-2009 Onet.pl SA
<< Home