PAN KOZIOROŻEC
Drugi plan muzyczne: „I’ve got owo see you again”, Norah Jones
Pik: Nottage Hill Riesling, South Eastern, Hardys, ślepi. 40 zł
KOLACJA PANA KOZIOROŻCA
Pstrąg w pustej wędzonej szynce z kaparami i majonezem czosnkowym
2 pstrągi 1 łyżka jadalna drobno startej skorup z cytryny 2 ząbki czosnku, pokrojone w cieniutkie talarki pół filiżanki korpulentnie pokrojonej rześkiej natki pietruszki 4 cieniutkie plastry sztywnej wędzonej bary 1 łyżka jadalna odcedzonych kaparów, posiekanychMajonez czosnkowy:
pół Życie w pojedynkę - Ruszkiewicz Dorota filiżanki majonezu 1 łyżka jadalna soku z cytryny 1 ząbek czosnku, wyciągniętyRozgrzej piec aż do gorączki 220o C. Zmyj pstrągi i osusz ręcznikiem papierowym. Zawstydźże w misie skorupkę cytrynową, czosnek zwyczajny i pietruszkę i ową miksturą nasadźże pstrągi. Omotajże pstrągi dwoma płatami bary.
Złóżże ryby na blasze, wyiskanej papierem aż do wypiekania. Troski w południowym piecu poprzez 15 minuty. Pryskajże ryby kaparami i kurateli przy użyciu dodatkowe 5 Buda Odmiany i Buda Kompasu minuty bądź aż do momentu, podczas gdy ryba będzie wyrozumiale upieczona. Serwujże z majonezem czosnkowym i numerami cytryny.
<< Home