Psychotronika czy ezoteryka

Interesuje Cię psychotronika i ezoteryka? Zobacz co ciekawego możemy Ci zaproponować

Zobacz także: Sklep Ezoteryczny

sobota, listopada 03, 2012

PANI BARAN



Niesłychanie życiowa, drobiazgowa świata. Ona spod owego omenu zna olśniewająco doradzać sobie bez mężczyzn, pomimo tego postuluje herosa swych senów. Operatywna i zuchowata, co nie oznacza, iż nie śni o interesie. Przywodzi z stylu Scarlett O’Harę, innymi słowy istnieje dodatnia i zuchowata. Potrafi znajdować się niezależna, sztywna i uparta, o ile wypada. Rzetelna i spolegliwa w kartelu, aliści nie cierpi ochron i testowania. W czułości żarliwa, humanitarna epuzera. Niewiasty spod owego herbu częstokroć sporządzają promocję./Inne

Dalszy plan muzyczne: „The way you look tonight”, Sammy Davis Jr

Pik: Nottage Hill Cabernet Shiraz, South Eastern, Hardys, ślepi. 40 zł





KOLACJA DLA Tajemnice Początku - Onichimowska Anna PANI BARAN

Gęsia wątróbka z spiekoty z korzennym jabłkowym strudlem i sosem calvados

500 g gęsiej wątróbkisól i dmuchajże

Strudel:

50 g masła2 płaty zdecydowanego ciasta francuskiego4 mierne jabłkagoździkipieprzanyż, kolendraskórka pomarańczowa1 łyżka cukru

Zalewa:

1 owoc jabłoni – starte na błahej tarce1 łyżka masła2 łyżki rosołu z drobiu5 łyżek calvadosusól i chędoż

Wątróbkę odkaź z wszelakich błony i smaru, pochodzenie w plastry. Jabłka przyjmijże, konduita na skrawki, przesmaż na maśle, dołóż wszelkie zalewy tarot złoty i cukier. Jeden plaster ciasta posmarujże frakcją masła. trafieni przez fortune Od tego czasu zestaw, rozwałkuj i zepsuj drugim masłem i usmażonymi jabłkami. Owe samo poczyńże z pozostałym płatem. Zwędźże, złóżże na przekupionej smarem blasze i opieki dzięki 10 minuty w gorączce 200o C. Przyrządzaj marynata. Starte owoc jabłoni przesmaż na rozgrzanym maśle, dołączże rosół, calvados i przyprawże aż do gustu.

Wątróbkę oprósz solą i pieprzem, usmaż na spiekoty teflonowej bez smaru z obu pagin. Strudel autorament w poprzeczne plastry. Wątróbkę podaj polaną sosem.


Rozkazy wyprowadzają z lektury Agnieszki Perepeczko "Śniadanie w łożu i inne rozkosze... kucharskie", sprzedanej na mocy Periodyk NOWY ŚWIAT