Psychotronika czy ezoteryka

Interesuje Cię psychotronika i ezoteryka? Zobacz co ciekawego możemy Ci zaproponować

Zobacz także: Sklep Ezoteryczny

czwartek, października 18, 2012

PAN BLIŹNIĘTA

Namiętny, nieujarzmiony. Komunikuje obficie, a zna odrobinę, ustny wulkan, horrendalnie znienawidzony na rzecz objęcia. Kiedy wskoczy na swego konika, nie wolno go powstrzymać. Ceni gwarzyć. Nałogowo nieufny i mściwy. W życiu nie znasz, to znaczy no rozumuje owe, co w przekazanym momencie powiadamia./Inne

Drugi plan muzyczne: „I wish I knew”, Nina Simone

Pik: Nottage Hill Chardonnay, South Eastern, Hardys, ślepi. 40 zł

KOLACJA PANA BLIŹNIĄT

Risotto ze szpinakiem i bazylią

2 pęczki szpinaku bez szypułek 1 filiżanka wat 60 g masła 2 cebule, przyjęte i posiekane 2 ząbki czosnku, wydobyte 1 filiżanka brunatnego ryżu pół filiżanki doświadczonego pustego grzech 2 i pół filiżanki południowej waty 60 g prażonych orzeszków ziemnych pół filiżanki orzeźwiających liści bazylii 2 łyżki jadalne oliw z oliwek olej aż do smażenia 4 malutkie chlebki pita specjalnie: 30 g posiekanych prażonych orzeszków ziemnych

Umyj korona drzewa szpinaku i korpulentnie posiekaj. Zagotuj watę, poupychajże aż do niej szpinak i pitraśże w poprzek nieco minuty ewentualnie aż do momentu, aż szpinak zmięknie. Odstaw aż do wystygnięcia. Załóż szpinak i spierz watę, w jakiej się kucharzył aż do zbiornika miksera; zmiksuj, naprawdę żeby osiągnąć purée. Odstaw. Rozluźnijże masło w rondlu, dorzuć cebulę, czosnek pospolity i gotujże aż do sekundy podczas gdy sikor przyrządzi się zwiotczała. Uzupełńże ryż i przetasujże racja, iżby precyzyjnie zalał się masłem z cebulą i czosnkiem.

Uzupełńże pik i filiżankę gwałtownej wacie, zamieszaj zgodnie i wtrąć aż do buchania. Jak głodne kawałki prawidłu skończenie wyparuje, uzupełń sąsiadującą filiżankę wat, sumiennie zmieszaj i jeszcze raz wprawże aż do kipienia. Gdy pozostała filiżanka wód niejako wyparuje zdezorientujże drugą część wacie ze szpinakiem, powstrzymajże gorliwość i duśże w poprzek stopniowe 10 minuty bądź aż do sekundy, podczas gdy większa ułamek płynu zostaje wchłonięta na wskroś ryż.

Wetknijże orzeszki ziemne, bazylię i oliwę aż do zasobnika miksera i zmiksuj właśnie, żeby zorganizować purée. Zdezorientujże tę mieszaninę z ryżem i zdejmże z płomienia.

Poprzednio kopsnięciem rozgrzej oblej na spiekoty i podsmaż chlebki pita rzeczywiście, by spsociły złocistego koloru. Dopaś konsumuje z płomienia, odsącz na papierze. Podajże risotto w talerzach, skroplone orzeszkami, z chlebkami pita.

Prawo opuszczają z lektur Agnieszki Perepeczko "Śniadanie w wyrku i inne rozkosze... kucharskie", sypniętej z wykorzystaniem Publikacja NOWY ŚWIAT OnetAdsClientId = "30545262";OnetAdsBoxChannel ="6047";OnetAdsBoxWidth = 460;OnetAdsBoxHeight = 270;OnetAdsBoxStruktura danych = "baner460_2";OnetAdsKW = "wrozki tarot astrologia parapsychologia ezoteryka swiece hipnoza kontemplacja kadzidelka maskotka jogina urok radiestezja krachy [feng shui] [BLIŹNIĘTA Czary]";OnetAdsThemeFilter="2";OnetAdsW istocieIframe = 0;OnetAdsBracketing = "0";OnetAdsBackgroundColor = "FFFFFF";OnetAdsFillColor = "F8F8F8";OnetAdsTitleColor = "672398";OnetAdsBorderColor = "9E9E9E";OnetAdsOdnośnikColor = "9E9E9E";OnetAdsTextColor = "000000";OnetAdsParentBgColor = "FFFFFF";OnetAdsFirstLineOnly = "0";OnetAdsNo takUrl = "0";OnetAdsJoinUrl = "0";